Friteeratut herkkunavut

Raaka-aineet

240 g Aito Cheddar Herkkunapuja
2 dl maitoa tai olutta
1,4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa
1 dl vehnäjauhoja

Suussasulavia kultaisia herkkunapuja.

Ohjeet

Laita öljy lämpenemään paksupohjaiseen kattilaan keskilämmölle. Valitse kattila niin, että öljy täyttää enintään 1/3 osan siitä.

Friteeraustaikina
Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon neste ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Pyöräytä herkkunavut vehnäjauhoissa ja kasta sen jälkeen friteeraustaikinaan.

Kuumenna öljy noin 180-asteiseksi. Voit varmistaa öljyn lämpötilan lämpömittarilla, tai tipauttamalla öljyyn vaalean leipäpalan; jos leipä saa kauniin ruskean värin, on öljy riittävän kuumaa.

Uppopaista napuja, kunnes ne saavat kauniin vaaleanruskean värin. Laita kattilaan vähän kerrallaan, etteivät navut tartu kiinni toisiinsa. Nosta navut hetkeksi talouspaperille valumaan.

Asettele friteeratut herkkunavut tarjoiluastiaan ja tarjoa välittömästi mieleisesi kastikkeen kera.

Kastikevaihtoehtoja:

Vadelma- tai mansikkakastike.
Chilikastike.

Resepti ja kuva: Olli Jääskeläinen

Kaikki
  • Kaikki
  • Arkeen
  • Juhlaan
  • Keitto
  • Leivonnaiset
  • Pääruoka: Liha
  • Reseptit