Voileipäkakku savulohella

Raaka-aineet

3 kpl vaaleaa leipää (pitkittäin siivutettua vuokaleipää)
2 kpl ruisleipää (pitkittäin siivutettua vuokaleipää)
550 g savulohta (ruodoton)
2 kpl punasipulia
2 kpl Suolakurkkua
1/2 nippua ruohosipulia
1 limen mehu ja raastettua kuorta
1,5 pkt Aito Cheddar napuja
250 g smetanaa
150 g creme fraichea
(suolaa)

Herkullinen vaihtoehto juhlapöytään.

Ohjeet

Murustele kulhoon savulohi ja lisää joukkoon kuutioitu punasipuli, suolakurkku, ruohosipuli sekä napuja. Lisää joukkoon limen mehu ja raastettu kuori.

Vatkaa vispilällä smetana ja creme fraiche pehmeäksi vaahdoksi ja lisää lohimassa joukkoon. Mausta tarvittaessa suolalla.

Aloita voileipäkakku vaalealla leivällä ja päätä viimeinen kerros vaaleaan leipään. Kostuta jokainen kerros esim. appelsiinimehulla. Laita jokaisen leipäkerroksen väliin mahdollisimman tasaisesti täytettä, jotta voileipäkakusta tulee kauttaaltaan tasainen. Älä lisää täytettä viimeisen kerroksen päälle, mutta kostuta pinta.

Anna maustua jääkaapissa kelmutettuna vuorokauden ajan.

 

Kuorrute (Kahteen voileipäkakkuun)

4 rasiaa Jukolan Silvian Cheddar sulatejuustoa
200 g creme fraichea

Kalttaa terävällä puukolla voileipäkakusta reunat pois. Laita sulatejuusto ja creme fraiche yleiskoneeseen, ja vatkaa pallovispilällä kovaksi massaksi. Kuorruta voileipäkakku sulatejuusto-massalla tasaiseksi.

Koristele Jukolan Juuston napuilla ja muilla mieleisillä koristeilla. mm. retiisillä, naattiporkkanalla, kirsikkatomaateilla,yrteillä.

Resepti ja kuva: Aapo Pulkkinen

Kaikki
  • Kaikki
  • Arkeen
  • Juhlaan
  • Keitto
  • Leivonnaiset
  • Pääruoka: Liha
  • Reseptit