Cheddarjuusto-bataatti-kukkakaalikeitto

Raaka-aineet

580 g bataattia
420 g kukkakaalia
190 g sipulia
2 dl vispikermaa
160 g Aito Cheddaria
suolaa
1 kpl kasvisfondia
1/2 sitruunaa
4 tl hunajaa

Maukas, cheddarinen sosekeitto.

Ohjeet

Kuori ja paloittele bataatit, kukkakaalit sekä sipulit.
Laita kattilaan ja lisää vesi. Lisää kiehuvaan veteen kasvisfondi ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Lisää kerma ja kiehauta.

Soseuta sauvasekoittimella bataatit, kukkakaalit ja sipulit. Lisää cheddarjuusto. Mausta suolalla, hunajalla ja sitruunamehulla. Laita sosekattila uudelleen liedelle ja sekoita, kunnes juusto on sulanut keittoon. Käytä vielä sauvasekoitinta, jotta keitosta tulee tasainen.

Paahda 2–3 rkl kurpitsansiemeniä, seesaminsiemeniä ja auringonkukansiemeniä puhtaalla, kuivalla pannulla, ja lisää hieman öljyä ja suolaa.
Lisää annosten päälle pieniä juustokuutioita ja paahdettuja siemeniä.

Resepti ja kuva: Olli Jääskeläinen

Reseptissä käytetyt cheddarit