Cheddar juustokeitto resepti valmis annos

Cheddar juustokeitto

Herkullinen, nopea ja helppo cheddar juustokeitto

Kun juustoinen keitto ei riitä, astuu peliin juustokeitto. Ja meidän tapauksessa tietysti Aito Cheddar -juustokeitto. Reseptiin haimme hieman potkua käyttämällä Aito Cheddar Chiliä yhdessä Originaalin kanssa. Tässä keitossa on tuhtia makua todellisille juuston ystäville. On meinaan sitten maukasta.

Cheddar juustokeitto on nopea ja helppo valmistaa. Ei muuta kuin kattilaa kaapista ja raastamaan.

4 hlö
n. 30 min.

Ainekset

Juustokeitto

60 g voita
1 kpl hienonnettu sipuli
4 rkl jauhoja
7 dl lihalientä
7 dl maitoa
2 pkt (320 g) Aitoa Cheddaria esim. Originaali ja Chili
Timjamia tai makuja mielen mukaan

VALMISTUSOHJEET

Juustokeitto

1
Raasta Aito Cheddar valmiiksi. Jaottele cheddar: ¾ cheddarista menee juustokeittoon ja ¼ juustokeiton tarjoiluun.
2
Sulata voi tai margariini 3 litran kattilassa keskilämpötilalla. Lisää sipuli ja kuullota noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt. Älä ruskista. Sekoita jauhot sipuliseokseen ja kuumenna.
3
Lisää lihaliemi vähitellen ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos on hieman sakeutunut. Lisää maito ja lämmitä kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
4
Sekoita juustokeitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna juustokeitto kiehuvaksi ja poista liedeltä.
5
Sekoita juustoraaste käsivispilällä, kunnes se on sulanut. Jos juusto ei sula kokonaan, keitä hyvin matalalla lämmöllä noin minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen.
6
Tarjoile juustokeitto vaalean leivän kera. Viimeistele annokset ripottelemalla päälle cheddar-raastetta ja timjamia (tai muuta makusi tai sesongin mukaisesti). Avot ja ota vastaan papukaijamerkki.