paistettu kampasimpukka bruscetta resepti annoskuva

Kampasimpukka-Bruscetta cheddarilla

Bruschetta-leivät on herkullinen alkupala

Kampasimpukoiden käsittely onnistuu hienosti kotioloissakin. Tekeminen vaatii nopeutta, jotta lopputuloksessa on mehevyyttä. Tässä annoksessa viisi vaihetta: leipä, kastike, kampasimpukat, cheddar-kruunaus ja herkuttelu.

Reseptiikka Alpeilla /C More
4–6
n. 30 min

Ainekset

Kampasimpukka

400 g kampasimpukkaa
1 kpl sitruunanmehu
¼ dl öljyä
2 rkl voita
Suolaa ja pippuria

Leipä

1 kpl maalaisleipä
1 kpl valkosipulikynsi
4 rkl oliiviöljyä
Viimeistelyyn Aito Cheddar

Kastike

1 kpl iso sipuli, hienonnettuna
6 kpl valkosipulikynsiä, hienonnettuna
1 prk tomaattikastiketta
20 kpl kirsikkatomaattia, hienonnettuna
½ pnt basilikaa, hienonnettuna
2 rkl sokeria
1 dl oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJEET

Leivät

1
Paahda leipäviipaleita pannulla rapeaksi. Hiero pintaan valkosipulia ja oliiviöljy.

Kastike

1
Kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattikastike ja hauduta 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
2
Lisää joukkoon pilkotut kirsikkatomaatit ja basilika.
3
Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää kastike leipien päälle.

Kampasimpukat

1
Lämmitä pannu kuumaksi. Lisää öljy ja kampasimpukat. Paista muutama minuutti ja käännä.
2
Lisää pannulle voi. Nostele sulanutta voita paiston aikana. Paista vielä muutama minuutti.
3
Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Nopeus on valttia, jotta kampasimpukoista tulee meheviä.
4
Nostele kampasimpukat leipien päälle.
5
Kruunaa annos raastamalla cheddaria reilusti leipien päälle, joka tuo viimeisen makusilauksen ja luo leiville kauniin pinnan. Tarjoile ja nauti.