TIMO SANKALA
Ruokaviritysten kunkku Timo Sankala ei vierasta mitään, mikä ei pakene lautaselta. Suosikiksi hän nostaa puhtaan, kotimaisen ruoan. Sosiaalisessa mediassa ja ruokamaailmassa seikkaileva kikkailija on löytänyt myös Jukolan juustoperheen.
Mitä juustot sinulle bloggaajana merkitsevät?
Minulle juustot ovat aterian valmistamisessa hieno lisä. Normaalisti juusto häviää perinteisiin arkisiin laatikkoruokiin, pizzoihin, tacoihin tai lämpimiin voileipiin. Kun kohdalle osuu hienoja kotimaisia juustolaatuja, niin ne löytävät tasting-muodossa viinin tai oluen kaveriksi. Hyvän setin saa myös valmistaessa tapaksia tai suomalaisia sapaksia. Jukolan Juuston valikoiman myötä on juuston käyttöni tullut moninaisemmaksi. Makuvalikoimaltaan laaja ja aito kotimainen cheddarjuusto on mukana maustamassa ja lisäämässä ruoan koostumusta monessakin eri muodossa.
Mikä on yllättävintä, mitä olet loihtinut Jukolan Aito Cheddareista?
Jukolan Juuston Aito Cheddarin koostumus ja maku säilyy myös kuumentamisen jälkeen hyvänä. Esimerksi pekoniin käärityt cheddarit ovat upeaa naposteltavaa grillattuna. Myös ”shottimukit” Jukolan juustosta olivat mainiot laiskalle miehelle. Bite me -tyylinen juustomuki oli punkun ja ginin kanssa hauskaa syötävää. Aito Cheddaria sisältävä kiuasmakkara on todellista herkkua saunan jälkilöylyihin.