5 syytä, miksi teemme cheddaria

Halusimme luoda jotain, mitä muut eivät tee. Kotimainen Aito Cheddar.

#1 Oman tilan maito

Tästä ajatus lähti liikkeelle, lisäarvon luonti huippulaadukkaalle maidolle. Pitkään kypsytettävän Cheddarin valmistuksessa maidon laatu sekä tuoreus korostuu ja ovat edellytys parhaaseen lopputulokseen. Kaikki käyttämämme maito tulee joka aamu kivenheiton päästä Jukolan Maitotilalta maitokärryllä ja juuri lypsettynä suoraan tuotantoon.

cheddar_valmistus_1_maito

#2 Haluamme tehdä käsin

Cheddar valmistetaan menetelmällä, jota ei pysty automatisoida. Se täytyy tehdä käsin. Tästä syystä isojen tehtaiden valikoimasta ei oikeaa cheddaria löydy. Käsillä tehden päästään tuntemaan juusto ja tekemään tarvittavia toimia kesken prosessin. Tällä tavalla juustosta tulee aina hyvää ja sen jokainen pala on uniikki.

cheddar_valmistus_2_käsityö

#3 Juustokulttuurin vaaliminen

Meillä on intohimo luoda parasta juustoa. Vaalimme vahvaa suomalaista juustokulttuuria ja käsityön taitoa. Työtä tarjoamalla pystymme siirtämään osaamista eteenpäin. Mielestämme juustohyllyltä täytyy löytyä kotimaista laatujuustoa, joiden tekijöiden toiminta on avointa. Yhteisöllisyys on ja tulee olemaan toimintamme keskiössä.

cheddar_valmistus_3_yhteisö

#4 Moneen nautintoon

Koska Cheddar on vain niin huippu juusto. Puukkojuustona rakenne vankka, mutta kuitenkin niin pehmeän täyteläinen ja kermaisa. Se soveltuu vahvana juustona monipuolisesti herkutteluun ja ruoanlaittoon. Aito Cheddariin on ihastuneet juustoystävät aina huippuravintoloiden kokkeihin saakka. Se on täyttä oikeaa juustoa.

cheddar_valmistus_4_monikäyttöisyys

#5 vastuullinen juustola

Vaikka olemme pieni yritys, uskomme että hyvin tekemällä on merkitystä ja voimme olla esimerkki vastuullisena suomalaisena maitotuotteena. Eläimistä huolehtiminen on tietenkin kaiken tekemisen lähtökohta. Maidon lypsyssä käytämme aurinkoenergiaa. Tuotantoketjumme kaikki välimatkat ovat lyhyet, joka on iso erottavuustekijä muihin. Juustolassa on panostettu myös kaiken hävikin minimoimiseen. Esimerkiksi valmistuksessa syntyvä hera viedään takaisin tilalle hyödynnettäväksi.

cheddar_valmistus_5_vastuullisuus