Burgerbuumi jyllää vahvana. Kun kerran Keski-Suomesta löytyy ruoka-alan huipputekijöitä, niin mehän keräsimme burgeriin oleellisten raaka-aineiden tuottajat yhteen ja lähdimme testailemaan erilaisia hampurilaisia. Mukana illassa oli Jukolan Juuston lisäksi Jyväs Pakari, H-Lihapalvelut ja Meggua. Videolla tunnelmia illasta.
Lähtökohdat hyvään burgeriin
Tietysti pitää olla hyvä pihvi, sämpylä, juusto ja soosi. Ja soosi Megguan mukaan niin ylhäällä kuin alhaalla.
Pihvi täytyy olla rasvainen, rakenteeltaan rouhea ja ilmava. Pihviä ei kannata myöskään paistaa liian kauaa, ettei siitä tule kuiva.
Sämpylänä käytettiin Jyväs Pakarin briossia ja raadin suosikki oli peruna-briossi, joka imee makuja hyvin. Peruna-briossin pintaan laitoimme voisulaa, joka antoi viimesilauksen loistavasti toimivalle burgersämpylälle.
Juustona käytimme Aito Cheddareita. Burgerit onnistuvat helpoiten valmiista siivusta, mutta onnistuu loistavasti myös meidän eri makuisista Aito Cheddar paloista leikkaamalla ja halkaisemalla. Aito Cheddar paloista pystyt hyödyntämään eri makuja burgerin teeman mukaisesti. Juusto hyvä lisätä pihvin päälle heti paistamisen käännön jälkeen, jolloin se ehtii sulaa kunnolla. Burgerin valmistuksessa Meggua hyödynsi pientä metallillista kupua ja vettä, jolla saatiin hetkellinen "sauna" nopeuttamaan sulamista.