Yllätä Aidot Cheddarit minicocktaileilla

Kauniisiin cocktaileihin ja herkullisiin ruokiin hurahtanut Mikael Johnsson löysi Jukolan Juuston Aito Cheddarit – kuinkas ollakaan – somesta. Maistelun maailma -bloggari huomasi, että yhdessä ruokajutussa oli käytetty jaloviinalla maustettua Jukolan Juuston chedukkaa. Sen ominaisuuksiin piti päästä tutustumaan.

It-alalla työskentelevä Jukolan heimolainen kokkaa rakkaudesta ruokaan kotonaan, jossa hänellä on muun muassa kolme pizzauunia.

– Minulle ruoanlaitossa vähän on enemmän. Käytän harkitusti laadukkaita raaka-aineita, esimerkiksi ripaus kullankeltaista Jukolan cheddaria viimeistelee pitsan maun ja ulkonäön. Aito Cheddarit sopivat erinomaisesti myös burgereihin.

Cocktailien maailma on Johnssonille löytöretki aina vain mielenkiintoisempiin sekoituksiin. Uutta oppimalla tie vie syvemmälle nyansseihin.

Hän etsii täydellistä kokonaisuutta ja suutuntumaa ja on löytänytkin muutamia suosikkeja. Erityisen lämpimästi mies puhuu saksalaisesta Ferdinand’s Saar Red Vermouth -juomasta, joka on yksi Negronin kolmesta ainesosasta ja hänen suosikkinsa punaisista vermuteista. Sen raaka-aineena käytetään Riesling-rypälettä. Vermutti valmistetaan, pullotetaan ja pakataan käsityönä ihan kuin artesaanijuustot.

Cheddareille klassikkoja

Jukolan Aito Cheddareiden makupareiksi sopivat cocktailit löytyvät klassikoista: Negroni, Bulevardier ja Old Fashioned. Vermutti on hyvä kyytipoika ikääntyneille juustoille.

Johnsson vinkkaa, että illanistujaisiin voi valmistaa juusto-cocktail-tastingin, jossa tarjotaan minicocktaileja. Yhdestä cocktailannoksesta saa tehtyä kolme pientä lasillista, jotka sitten yhdistetään Aito Cheddareihin.

1_cheddar_ja_dry_martini
Dry Martini ja Aito Mustapippuri
2_cheddar_ja_negroni
Negroni ja Aito Cheddar Gin
3_cheddar_ja_sake
Sake ja Aito Cheddar Vintage

Tässä tarjolle kolme cocktailia ja kolme Jukolan Aito Cheddaria:

Dry Martini ja Aito Cheddar Mustapippuri
Ginistä ja vermutista sekoitettu cocktailin hedelmäinen raikkaus ja mustapippurin sähäkkyys natsaavat hyvin yhteen.

Negroni ja Aito Cheddar Gin
Granaatinpunainen klassikko valmistetaan sekoittamalla giniä, makeaa vermuttia ja Camparia. Cocktail viimeistellään juustotikulla, joka maistuu Kyrö Distilleryn giniltä. Mielenkiintoinen makupari.

Sake ja Aito Cheddar Vintage
Illanistujaisten kolmanneksi cocktailiksi Johnsson valitsi Japanin kansallisjuoma saken, joka on nouseva suosikki. Käymisteitse valmistettua juomaan on tehty Japanissa liki kaksi tuhatta vuotta. Tuon jalon juoman valtteja ovat autenttisuus ja raikkaus, johon pitkään kypsytetty Vintage antaa oman säväyksensä.

Katso lisää cocktaileja Mikaelin (@syncro89) Instagramissa tästä

mikaeljohnsson

Kuvat: Mikael Johnsson