Jauheliha-cheddarkebakot ja cheddarilla kuorrutetut perunaviipaleet
Nyt on kunnon sormiruokaa tarjolla. Jauheliha-cheddarkebakot ja perunaviipaleet istuvat hienosti illanistujaisiin tai perheelle kevyeksi purtavaksi. Lisukkeena setin kruunaa esimerkiksi vihannekset ja dipit. Tämä herkku-combo onnistuu niin grillissä kuin uunissa. Valitse matkaan suosikki-cheddarisi. Tässä reseptissä käytettiin Aito Cheddar Chiliä.
Ainekset
Jauheliha–cheddarkebakot
500 g jauhelihaa
1 kananmuna
80 g (1/2 pakettia) Aito Cheddar Chiliä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl sitruunamehua
Lisäksi varrastikkuja (puisia tai metallisia)
Cheddarkuorrutteiset perunaviipaleet grillissä tai uunissa
6–7 keskikokoista perunaa
80 g (1/2 pakettia) Aito Cheddar Chiliä
Öljyä
Suolaa
VALMISTUSOHJEET
Jauheliha–cheddarkebakot
1
Pane puiset varrastikut veteen likoamaan. Raasta cheddar karkeaksi raasteeksi.
2
Yhdistä jauhelihan sekaan kaikki ainekset ja sekoita.
3
Muotoile jauhelihamassasta kostein käsin pitkänomaisia tankoja. Pujota varrastikut tankojen läpi ja purista tangot tiiviisti tikun ympärille.
4
Grillaa kebakkoja molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä.
5
Nostele pöytään esimerkiksi dippikastikkeen ja vihannesten kera.
Cheddarkuorrutteiset perunaviipaleet grillissä tai uunissa
1
Raasta cheddar karkeaksi raasteeksi. Pese perunat hyvin.
2
Leikkaa perunat muutaman millimetrin ohuisiksi viipaleiksi ja levitä ne vierekkäin pienin välein leivinpaperoidulle uunipellille tai grillausalustalle.
3
Sivele ruokaöljyä jokaisen perunaviipaleen päälle käyttäen apuna sormia tai pullasutia.
4
Rouhi perunaviipaleiden päälle suolaa suoraan myllystä ja ripottele lopuksi cheddarraastetta jokaiselle perunaviipaleelle.
5
Paista perunoita 225 asteisessa uunissa tai grillissä noin 25 min.