Kesäkurpitsa-cheddar-pannukakut
Tässä yksi tapa käyttää kesäkurpitsaa maistuvasti lisukkeeksi tai alkupalaksi.
Kesäkurpitsoja kypsyy nyt kovaa vauhtia. Tässä meidän tapa paistella niitä pinoon. Kesäkurpitsa istuu hyvin pippurin makupariksi, joten otimme mukaan Mustapippuri-cheddaria. Kesäkurpitsa-cheddar-pannukakku on helppo valmistaa. Kurpitsassa iso osa on vettä, joten tärkeä vaihe on ottaa nestettä mahdollisimman paljon pois. Ei muuta, kuin raastimet esiin!
Ainekset
Kesäkurpitsa-cheddar-pannukakku
2 kesäkurpitsaa
1,5 dl vehnäjauhoja
160 g (pakkaus) Aito Cheddar Mustapippuria
2 kananmunaa
1 salottisipuli
1/2 tl suolaa
VALMISTUSOHJEET
Kesäkurpitsa-cheddar-pannukakku
1
Raasta kesäkurpitsa ja aseta raasteet sihvilään. Ripottele joukkoon suolaa ja anna olla 10 minuuttia, jotta kosteus irtoaa. Purista raasteesta ylimääräinen neste. Aseta raaste kulhoon.
2
Raasta juusto ja pienistä sipulit. Lisää kulhoon kesäkurpitsan joukkoon jauhot, juustot ja sipuli. Sekoita. Lisää vielä munat ja suola. Sekoita hyvin.
3
Voitele pannu ja lämmitä kuumaksi. Lisää kauhallinen haluttu määrä sekoitusta ja painele lastalla litteäksi ja pyöreäksi. Paista noin 3 minuuttia sivu kivan rapeaksi.
4
Lisää halutessasi lisukkeet (esim. siirappi) ja tarjoile.