Matti Hurttia

Jukolan heimon jäsen

Matti Hurttia

Pitkän linjan keittiömestari, Bernerin Food service asiakkuuspäällikkö

Matti on erikoistunut avotulella kokkailuun. Oli kyseessä sitten liekit tai hiillokset, savut tai epäsuorat tulet – ne ovat olleet jo vuosien ajan sekä rakas harrastus että innostava työ. Tämä kaveri etsii hyviä makupareja ja toisiaan tukevia yhdistelmiä, joille väkiviina- ja viinietikoiden hapot sekä soijan umamit antavat lähes rajattoman makujen maailman käyttöön. Esimerkkinä Matti mainitsee cheddarin ja soijan, jotka rakastavat toisiaan luontaisesti korkeiden umami-arvojensa vuoksi.

– Juustot ja varsinkin hyvät ja maistuvat sellaiset ovat varsin usein tärkeässä osassa ruokiani. Suosikkia Jukolan Juuston tarjonnasta on vaikea valita, mutta yhden erinomaisesti muista erottuvan uskallan mainita: Aito Cheddar Kuusenkerkän hienostunut ja raikas havun maku yhdistettynä erinomaiseen cheddariin on ruokataidetta ja -tiedettä hienoimmillaan. Kuusenkerkkä cheddar -leivät tuovat sienikeitolle hauskan ja maukkaan tuulahduksen havumetsää. Täyteläisen cheddarin makua entisestään korostaa väkiviinaan säilötyt oregano ja valkosipuli sekä pikkelöidyt sinapinsiemenet.

 

 


Instagram: 
chefhurttia

Facebook: matti.hurttia

Oletko jo löytänyt juustojen monet mahdollisuudet?

Meillä Jukolan Heimoon kuuluville juusto symboloi nautintoa, irrottautumista arjen pyörteestä ja uusien makunautintojen etsimistä. Jos tunnet vetoa juustohin ja erityisesti Aitoihin Cheddareihin, hae mukaan Jukolan Heimoon. Kuulet pian lisää mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Herkutellaan yhdessä.