MIKA UUSI-POHJOLA

Jukolan heimon jäsen

Voita ja Suolaa -blogi

Voita ja Suolaa -ruokabloggari Mika Uusi-Pohjola arvostaa laadukkaita suomalaisia raaka-aineita. Jos vaan on aikaa, niin kotikokki viihtyy keittiössä useammankin tunnin loihtimassa päivällistä. Kun arki pyörii oman ja vaimon vuorotöiden sekä kahden alle kouluikäisen tytön ympärillä, niin nakit ranskalaisilla -menu on joskus ihan riittävän hyvä vaihtoehto.

Tapaat tehdä maistuvaa ja helppoa kotiruokaa. Kuinka paljon käytät kokkauksissasi juustoja?

Blogiin päätyvät reseptit ovat sellaisia, missä jokainen onnistuu. Kyllä juusto kuuluu ehdottomasti keittiööni. Perinteisen makaronilaatikon voi tuunata juustolla paremmaksi ja kunnon viipale hyvää cheddaria burgerin väliin on kuin kirsikka kakun päällä.

Millainen on suhteesi Jukolan Aito Cheddareihin?

Minun ja Jukolan Aito Cheddareiden liitto alkoi jo kauan ennen kuin tutustuin juustomestari Markku Liiakseen. Olen kokkaillessa aina suosinut pienempiä kotimaisia tuottajia, jotka panostavat tuotteidensa laatuun. ”Aamulypsyn maidosta” -slogan herätti kiinnostukseni. Makuvalikoimista Chili Cheddar on ehdoton suosikkini ruoanlaitossa. Kun taas haluan herkutella, niin avaan paketin Vintage Cheddaria ja hyvän käsityöläisoluen.

Oletko jo löytänyt juustojen monet mahdollisuudet?

Meillä Jukolan Heimoon kuuluville juusto symboloi nautintoa, irrottautumista arjen pyörteestä ja uusien makunautintojen etsimistä. Jos tunnet vetoa juustohin ja erityisesti Aitoihin Cheddareihin, hae mukaan Jukolan Heimoon. Kuulet pian lisää mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Herkutellaan yhdessä.