JANNE IKONEN

Jukolan heimon jäsen

Vegvisir-Creations

Mikkeliläinen eräretkeilijä Janne Ikonen on urbaani villiä luontoa rakastava seikkailija, joka innostuu myös hyvästä ruoasta. Luonnossa kulkiessaan hän tapaa sytyttää nuotion ja kokata aitoa eräruokaa.

Miksi ruoka maistuu paremmalta luonnossa?

– Tulen äärellä tai muuten kauniissa maisemassa luonnon rauhassa on aivan oma tunnelmansa kokkailla ja nautiskella ruoasta. On hienoa päättää päivän vaellus laadukkaista aineksista rakennettuun illalliseen nuotiolla ja katsella auringon laskua, sekä nauttia ehkä lasillisen viiniä. Olen innostanut porukkaa ottamaan nuotiolle evääksi muutakin kuin makkaraa tai kuivamuonaa päivä- ja yhden yön retkille. Pitkät vaellukset ovat sitten oma juttunsa, kun on kannettava enemmän varusteita mukana.

Mitä olet viimeksi valmistanut eräretkellä Jukolan Aito Cheddarista?

– Aito Cheddarit ovat mainioita alkupaloja naposteluun ruuan kypsymistä odotellessa. Ne maistuvat myös nuotioleivissä, hiillosperunan ja -lantun täytteenä, pihvin päällä sekä salaatin- ja loimukalan lisukkeena. Viimeksi laitoin sitä nuotio-HotDogin täytteeksi.

Oletko jo löytänyt juustojen monet mahdollisuudet?

Meillä Jukolan Heimoon kuuluville juusto symboloi nautintoa, irrottautumista arjen pyörteestä ja uusien makunautintojen etsimistä. Jos tunnet vetoa juustohin ja erityisesti Aitoihin Cheddareihin, hae mukaan Jukolan Heimoon. Kuulet pian lisää mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Herkutellaan yhdessä.