HENRI HEINONEN

Jukolan heimon jäsen

Taste of Nikinmäki

Kokki kotiin -palvelua tarjoava Henri Heinonen tunnetaan nimellä Taste of Nikinmäki. Rakennus- ja myyntihommia viikolla tekevä mies muuttuu viikonloppuisin viitta selässä viipottavaksi nälkäisten ihmisten pelastajaksi. Ruokamaailman supersankari loihtii tilauksesta yllättäviä ja luovia herkkuhetkiä.

Käyt tilauksesta kokkaamassa ihmisten kotona. Millainen rooli juustoilla on näissä tapauksissa?

Tykkään valmistaa risottoa ruokien lisukkeena. Niissä yksi oleellinen osa on juusto. Kerran unohdin risottoon tulevan parmesanin kauppaan ja korvasin sen jääkaapista löytyneellä Jukolan Aidolla Cheddarilla. Loppu on historiaa. Nykyään käytän yleensä cheddaria risotossa. Olkoon kuinka väärin vaan, mutta minusta se sopii siihen. Välillä yhtenä ruokalajina on juustotarjotin, johon tulee muutama kova ja ehkä yksi pehmeä juusto. Kovien juustojen osalta turvaudun useasti erimakuisiin Aito Cheddareihin.

Mikä makuvaihtoehto Aito Cheddareista saa sinut liekkeihin?

Vintage, se on vaan niin hurmaavaa herkkua. Iän myötä muodostuvat kiteet tuovat lisätuntumaa juustoon ja maku on voimakkaampi. Harmi, että sen saatavuus on pitkän kypsytyksen vuoksi hieman rajallinen.

Oletko jo löytänyt juustojen monet mahdollisuudet?

Meillä Jukolan Heimoon kuuluville juusto symboloi nautintoa, irrottautumista arjen pyörteestä ja uusien makunautintojen etsimistä. Jos tunnet vetoa juustohin ja erityisesti Aitoihin Cheddareihin, hae mukaan Jukolan Heimoon. Kuulet pian lisää mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Herkutellaan yhdessä.