Sporttinen heimolainen: Alisa Virtanen

Jukolan heimon jäsen

Sporttinen heimolainen: Alisa Virtanen

Alisa Virtanen, 20-vuotias yleisurheilija. Päälajinani on 3000 metrin estejuoksu, jossa tähtään maailman huipulle.

– Nuorempana harrastin yli 10 vuotta jalkapalloa, ja juoksijalahjakkuuteni huomattiin jo pelikentillä. Nuorten Suomen ennätyksiä alkoi rikkoutua, minkä jälkeen tajusin, että yleisurheilu voisi olla minun juttuni. 

Jukolan Juusto on ollut Alisan matkassa muutaman vuoden. Mahtavaa on ollut seurata Alisan tavoitteellista matkaa kohti ihan terävintä kärkeä. Samalla tapaa kuin juuston valmistuksessa: kaikki pienetkin jutut on tehtävä viimeisen päälle intohimolla, jotta paras lopputulos voidaan saavuttaa.

– Vuonna 2017 aloitin tavoitteellisen juoksuharjoittelun, ja jalkapallo jäi sivuun. Pääsin heti seuraavana vuonna edustamaan Suomea nuorten arvokisoihin, kuten EM-kisoihin, EYOF-kisoihin sekä nuorten Olympialaisiin. Estejuoksu tuli kuvioihin vuonna 2020, kun lähdin harjoittelumielessä kokeilemaan lajia ilman suurempia tavoitteita. Samana kesänä sitten tulikin ensimmäinen Kalevan kisa mitali sekä nuorten kolminkertainen suomenmestaruus.

– Vuonna 2022 saavutin U23 Suomenmestaruuden 3000m:n estejuoksussa, ja nyt katseet siirtyvät kohti ensi vuotta ja mm. nuorten EM-kisoja, jotka kilpaillaan Espoon Leppävaaran stadionilla heinäkuussa. Tulevien vuosien tavoitteena ovat tottakai Olympialaiset, ehkä jopa Pariisissa 2024!

– Kiitos Jukolan Juusto, kun olette matkassani mukana ja tuette urheilu-uraani!

 

 


Instagram: 
@alisahildasusanna

Oletko jo löytänyt juustojen monet mahdollisuudet?

Meillä Jukolan Heimoon kuuluville juusto symboloi nautintoa, irrottautumista arjen pyörteestä ja uusien makunautintojen etsimistä. Jos tunnet vetoa juustohin ja erityisesti Aitoihin Cheddareihin, hae mukaan Jukolan Heimoon. Kuulet pian lisää mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Herkutellaan yhdessä.