Tommi Karhu

Jukolan heimon jäsen

Food Market Herkku

Food Market Herkun Bistro tarjoaa ravintolaelämyksen keskellä kauppaa. Pitkän linjan keittiömestari Tommi Karhu loihtii yhdessä Bistron muiden kokkien kanssa annokset asiakkaiden edessä tarjoten samalla inspiraatiota kotikokkaukseen. Kaikki Bistrossa käytettävät raaka-aineet löytyvät Food Market Herkun valikoimasta, joten kuka tahansa voi ostaa ja valmistaa annoksia myös kotona.

Voiko juusto varastaa ravintola-annoksessa huomion muulta ruoalta?

Mielestäni juusto sellaisenaan nautittuna tai pienen tarkasti valitun juoman tai lisäkkeen kanssa on osana hyvin koottua menukokonaisuutta ja toimii erinomaisesti omana ruokalajinaan. Tiettyjen hentojen raaka-aineiden makua on turha mennä jyräämään liian voimakkaan juuston lisäämisellä ravintola-annokseen, vaan juuston maun tulee tukea ja olla osana kokonaisvaltaista sekä hyvin tarkkaan suunniteltua ja harkittua annoskokonaisuutta. Erinomaisista juustoista nauttimiseen ei usein tarvitse muuta kuin erinomaista juustoa sekä erinomaista seuraa, jossa sitä nautimme.

Millaisen makuelämyksen Aito Cheddar on sinulle antanut?

Aito Cheddar on juustoa, jonka makuelämys on omaa luokkaansa: täyteläistä, oikein kypsytettyä, tuoksuista sekä väriltään juuri sitä, mitä laadukkaalta cheddarilta odotan. Se on myös antanut minulle erinomaisen työkalun ja tuotteen, jota käytän osana jokapäiväistä työtäni sekä osana suunnittelemistani ruoka-annoksissa antamaan lisää sitä ”jotain”, mihin Aito Cheddar on omiaan. Toki sitä mielelläni myös vapaa-aikanani nautiskelen.

Oletko jo löytänyt juustojen monet mahdollisuudet?

Meillä Jukolan Heimoon kuuluville juusto symboloi nautintoa, irrottautumista arjen pyörteestä ja uusien makunautintojen etsimistä. Jos tunnet vetoa juustohin ja erityisesti Aitoihin Cheddareihin, hae mukaan Jukolan Heimoon. Kuulet pian lisää mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Herkutellaan yhdessä.