RISTO MIKKOLA
Ruokamaailman monitoimimies, Kotipizzan luova johtaja Risto Mikkola on myös juustomies. Keittiömestarin, Local Bistron omistajan, ruokakirjailijan ja Master Chef -tv-sarjan tuomarina toimineen Mikkolan mielestä juustoissa on useita ulottuvuuksia.
Millainen juusto toimii parhaiten pizzassa?
Kyllä se italialainen mozzarella toimii loistavasti pizzassa. Siinä rasvaominaisuudet ovat juuri oikeanlaiset ja rakenne sekä venyvyys miellyttävät minua. Kosteutta haihtuu juuri sopivasti, jotta pizzan pinta ruskistuu herkullisen näköiseksi. Sekoitan pizzajuuston joukkoon suolaisia ja rasvaisia juustoja. Monesti käytän toisena juustona Aito Cheddar Originaalia rouheana raasteena.
Mikä Aito Cheddarin mauista on sinusta luovin?
Olen rasvaisten ja voimakkaiden juustojen ystävä joten ehdoton suosikkini on Aito Cheddar Vintage. Käytän sitä ruokien kuorrutukseen, parmesanin tilalla pastoissa ja hyvän Chiantti Classicon makuparina. Tämä juusto koukuttaa ja toimii niin kuumana kuin huoneen lämpöisenäkin.