Mikä ihmeen aamumaito?

cheddar_aamumaito

”Oman tilan aamumaidosta” -lausetta olemme käyttäneen matkamme varrella tuotteissa, viestinnässä ja muussa markkinoinnissa. Muutamia kysymyksiä tullut lauseen merkityksestä. Tässä ajatusta lauseen takaa tiiviisti avattuna.

Maitohan on elävä tuote, jonka rasvan ja valkuaisen hajoaminen alkaa heti sen muokkaamisesta, kuten jäähdytys ja pumppaus. Mitä enemmän kuluu aikaa, sitä enemmän hajoamista ehtii tapahtua. Tuoreus on hyvän raaka-aineen edellytys ja sen merkitys korostuu erityisesti pitkään kypsytettävissä tuotteissa, kuten cheddareissamme. Kun maito aamulla tilallamme lypsetään, se on keskimäärin kahdessa tunnissa juustokattilassa valmiina päivän eri työvaiheisiin. Maidon tuoreuden voi maistaa kypsässä cheddarissa.