TUULI RAUNIO
Hiihtäjä Tuuli Raunion tavoitteena on nousta tulevina vuosina Suomen hiihtoeliittiin ja sitä kautta maailman huipulle maastohiidossa. Häntä kiinnostavat ruoanlaitto ja erilaiset raaka-aineet, sillä niillä on suuri merkitys jaksamiseen. Tuuli valitsee ruokavalioonsa puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita varmistaakseen palautumisen ja kehittymisen. Hänestä mahdollisimman lisäaineettomat raaka-aineet ruoanvalmistuksessa ovat tarpeen kaikille hyvinvointia tavoitteleville.
Millainen merkitys juustoilla on hiihtäjän ruokavaliossa?
Hiihtäjä tarvitsee pitkien matkojen kestävyysurheilijana riittävästi energiaa eli polttoainetta koneeseen. Kun kulutus on korkea, energiansaanti täytyy turvata optimaalisen palautumisen saamiseksi. Vaikka hiihtäjän polttoaineesta suuri osa on hiilihydraatteja, myös rasvojen ja proteiinien tarve lisääntyy suuremman kulutuksen myötä. Juusto toimii hyvin sopivina määrinä nautittuna hiihtäjän ruokavaliossa, sillä se sisältää sekä proteiineja että rasvoja.
Miten sinä nautit Jukolan Aito Cheddaria?
Jukolan Aito Cheddar sopii erinomaisesti lämpimien voileipien väliin. Toinen hyvä paikka cheddarille on pastan lisukkeena täyteläisyyttä antamassa.