JANI MÄCKLIN
Harrastelijakokki Jani Mäcklin loihtii ravintolatason ruokaa kotikonstein. Kokin koulutuksen saanut mies työskentelee logistiikkapalvelupäällikkönä Kespron elintarviketukussa Jyväskylässä, jossa myydään tuotteita HoReCa-alan asiakkaille. Jani valitsee ruuan hankintapaikat huolella. Hän tuntee koko elintarvikeketjun ja tietää, miten ruoka päätyy ravintola-asiakkaan lautaselle. Hän suosii ostopäätöksissä kotimaisuutta, lähiruokaa ja tuoreutta.
Miten sinun rakkautesi cheddareihin alkoi?
Rakkaus cheddariin on syntynyt tukun ja ammatin kautta. Kun löysin juustoa hyllystä ja lähdin ideoimaan siitä herkkuja. Tuo tunne on syventynyt, kun tutustuin juustomestari Markkuun. Jokaisella menestyvällä yrityksellä tulee olla brändi, minkä takana kaikki seisoo. Jukolan Juuston brändi ja tarina ovat mielestäni yksi Suomen hienoimmista.
Yllättävin makuyhdistelmä, jota olet nauttinut Aito Cheddarin kanssa?
Aito Chili Cheddarin kylmäsavustaminen on yllättävin makuyhdistelmä. Kun maku on tasaantunut reilun viikon ja sen jälkeen nautitaan täyteläisen argentiinalaisen punaviinin ja keksien kera. Myös kehittämäni Cheddar integroitu hampurilaispihvi on erittäin maukas.
Tunnen intohimoa erilaisten ruuanvalmistustekniikoiden käyttämiseen. Aina kokatessani tulee ajatus, että miten tästä ruuasta voisi tehdä mielenkiintoisempaa. Ruokaa ei tehdä resepteistä, vaan tunteella. Hektisessä arjessa valmistan perusruokia mutta kun on enemmän aikaa, annan ideoiden ja ajatusten lentää.