JUHA LEHTONEN
Jyväskylässä sijaitsevan ravintola Harmoonin keittiömestari Juha Lehtonen kertoo, että lähiruokatuottajien laadukkaista ja puhtaista raaka-aineista on helppo valmistaa sesongin mukaan rehellistä ruokaa luomua unohtamatta. Oma intohimo ruoan valmistamiseen välittyy harkitun ja tarkan työjäljen kautta.
Miten kovaa kuntoa kokkaaminen vaatii ja miten pidät sitä yllä?
Kokkaaminen vaatii hyvää sekä fyysistä että henkistä kuntoa. Urheilusta saa vastapainoa rankalle ammatille ja siksi vapaa aikana tulee liikuttua paljon. Liikunnallisten harrastuksien parissa työkiireet ja stressi väistyvät ja ajatukset nollaantuvat. Se on suorastaan välttämätöntä, jotta jaksaa arjessa. Lisäksi kroppaa täytyy välillä käydä huollattamassa myös hierojan penkillä. Sitten kisakunto riittää vähän pidemmillekin päiville.
Minkä makuista Aito Cheddaria on seuraavaksi suunnitteilla ja mihin annokseen haluaisit sitä käyttää?
Pihlajansilmu-cheddar on ollut meille jo tovin kypsymässä. Odotan sitä erää innolla. Aiemmat kokeilut olivat pandan lakucheddar ja kuusenkerkkä cheddar. Jälkimmäistä saa meiltä itse asiassa edelleen. Toivottavasti tästä pihlajansilmu-cheddarista tulee yhtä hyvä. Seuraavaankin makuun minulla on jo idea, täytyy vähän keskustella ja tuumailla sitä vielä Markun kanssa. Nämä Jukolan tuotteet ovat ensiluokkaisia, että juusto menee monesti ihan sellaisenaan.