KARRI HOKKANEN
Keittiömestari Karri Hokkanen tekee purilaisista gourmetia Jalo kitchen & loungessa Jyväskylässä. Karrin ylpeydenaiheita ovat tuoreet ainekset, jotka on tuotettu mahdollisimman lähellä. Niistä syntyy myös ravintolan nimikkoburgeri Jalo Burger, joka sisältää paikan päällä paistetun briossisämpylän, 200-grammaisen pihvin, Jukolan Juuston Aito Cheddaria, balsamicosipulia ja pekoneesia eli Jalon omaa savustettua pekonimajoneesia.
Burgerit ovat olleet jo pitkään suosiossa, mitä tulee seuraavaksi?
Ravintolamme asiakkaiden tarinoista päätellen muutosta ei ole näköpiirissä. Se, mikä on nostanut merkitystään, on laatu. Burgerilta halutaan jotain parempaa. Se ei ole enää bulkkituote, jonka sisältö tuotetaan tehtaassa valmiiksi ja kuljetetaan pakasteena varastoon.
Ihmiset hakevat uusia makuja. Jotain, mitä ei saa pikaruokaravintoloista: tuoreita raaka-aineita, maukkaita kastikkeita, oikein paistettuja pihvejä ja tietenkin laadukasta juustoa. Burgeri ei myöskään ole enää vain naudanlihan ympärille luotu kokonaisuus. Valikoimissa on oltava proteiinin lähteeksi vaihtoehtoja, kuten halloumia, possua tai broileria. Samoin kasvis- ja vegaanivaihtoehdot on huomioitava ruokalistasuunnittelussa.
Mikä on sinusta paras Aito Cheddar -maku burgerin kyytipojaksi ja miksi?
Tällä hetkellä käytämme Jukolan Aito Cheddar siivua. Se on tuotteena maukas ja pidetty juusto. Kypsymässä on oma cheddarimme, jossa on käytetty jyväskyläläisen Hiisi-panimon Kyyttö-olutta. Odotan mielenkiinnolla, että pääsemme testaamaan, kuinka se toimii burgerissa. Kyytipoikana menee brittiläistyylinen maltainen rapsakasti humaloitu ALE.