Matti Hurttia
Pitkän linjan keittiömestari, Bernerin Food service asiakkuuspäällikkö
Matti on erikoistunut avotulella kokkailuun. Oli kyseessä sitten liekit tai hiillokset, savut tai epäsuorat tulet – ne ovat olleet jo vuosien ajan sekä rakas harrastus että innostava työ. Tämä kaveri etsii hyviä makupareja ja toisiaan tukevia yhdistelmiä, joille väkiviina- ja viinietikoiden hapot sekä soijan umamit antavat lähes rajattoman makujen maailman käyttöön. Esimerkkinä Matti mainitsee cheddarin ja soijan, jotka rakastavat toisiaan luontaisesti korkeiden umami-arvojensa vuoksi.
– Juustot ja varsinkin hyvät ja maistuvat sellaiset ovat varsin usein tärkeässä osassa ruokiani. Suosikkia Jukolan Juuston tarjonnasta on vaikea valita, mutta yhden erinomaisesti muista erottuvan uskallan mainita: Aito Cheddar Kuusenkerkän hienostunut ja raikas havun maku yhdistettynä erinomaiseen cheddariin on ruokataidetta ja -tiedettä hienoimmillaan. Kuusenkerkkä cheddar -leivät tuovat sienikeitolle hauskan ja maukkaan tuulahduksen havumetsää. Täyteläisen cheddarin makua entisestään korostaa väkiviinaan säilötyt oregano ja valkosipuli sekä pikkelöidyt sinapinsiemenet.
Instagram: chefhurttia
Facebook: matti.hurttia