Cheddar valkosipulimuusi resepti annoskuva

Cheddar-valkosipulimuusi -resepti

Uunista ulos perunamuusien aatelia. Tämän reseptin Cheddar-valkosipuliperunamuusi ei jää juhlapöydän lihalle kakkoseksi, vaikka olisi mikä filee kyseessä.  Kokin ”CV-muusi” on täynnä cheddarin ja valkosipulin makua ja tuoksua. Jos haluaa illalliselle puheenaihetta, niin kokeilehan tätä reseptiä.

4
40 min.

Ainekset

Cheddar-valkosipuliperunamuusi

1 kg (n. 10 kpl) perunaa
50 g voita
2 dl maitoa tai kermaa
1 paketti (160 g) Aito Cheddaria
3–4 valkosipulinkynttä
1 +1 tl suolaa (toinen keitinveteen)

VALMISTUSOHJEET

Cheddar-valkosipuliperunamuusi

1
Kuori ja pilko perunat. Laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keittoaika n. 20 minuuttia.
2
Perunoiden kypsyessä raasta cheddar. Purista valkosipulinkynnet ja voitele uunivuoka. Mittaa voi sekä maito ja lämmitä ne mikrossa.
3
Kun perunat ovat kypsiä, valuta vesi pois. Soseuta perunoita perunasurvimella karkeaksi survokseksi. Lisää puolet cheddar-raasteesta, voi, maito, valkosipulit ja teelusikallinen suolaa joukkoon. Soseuta varovasti, ettei muusi mene liisteriksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai valkosipulia makusi mukaan.
4
Siirrä maustettu muusi voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle loput cheddar-raasteesta. Gratinoi muusi uunin keskitasolla 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
5
Tarjoile cheddar-valkosipulimuusi vaikka ruohosipulilla koristeltuna ja lisukkeesi kera.
Kaikki
  • Kaikki
  • Arkeen
  • Juhlaan
  • Pikkunälkään