Napoli-tyylinen Pizza Resepti

Juustoinen pizza-resepti Napolilaiseen tyyliin

Nyt tehdään juustoisia pizzoja Napolilaiseen tyyliin. Huikeat lopputulokset vaativat hieman aikaa, mutta lopputulos on odotuksen arvoista. Koosta täytteet makusi mukaan. Meidän resepteissä käytettiin kantarellia, pepperonia ja rapeaksi paistettua pekonia tietysti juustomme kera. Cheddar vie pizzasi uudelle tasolle – kokeile vaikka. Nämä pizzat paistoi ja reseptit toteutti huikeiden pizzojen mestari Poppiz Artisan Pizza.

Katso Poppizin toteutuksia Instagramista

3

Ainekset

Ohje kolmeen pizzaan

500 g tipo 00 jauhoja
325 g vettä
15 g suolaa
1 g tuorehiivaa. Jos käytät kuivahiivaa, puolita hiivan määrä.
Loraus oliiviöljyä
Kantarellipizza: Ranskankerma, Aito Cheddar Kuusenkerkkä, mozzarella, timjami, rapeaksi paistettu pekoni, kantarelli
Pepperonipizza: Tomaattikastike, Aito Cheddar Chili ja pepperoni
Juusto-pekonipizza: Tomaattikastike, Aito Cheddar Punaviini, rapeaksi paistettu pekoni

VALMISTUSOHJEET

Ohje kolmeen pizzaan

1
Ota sivuun hieman vettä ja liota hiiva. Punnitse kylmä vesi. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita käsin. Kun taikina alkaa muodostua, lisää loput jauhot, suola, oliiviöljy ja liotettu hiiva.
2
Vaivaa taikinaa niin kauan, että taikina ei enää tartu kulhon reunoihin. Laita taikina pöydälle ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa. Taittele palloksi. Laita kupu päälle ja anna levätä noin 30 minuuttia.
3
Taittele uudelleen palloksi ja anna levätä noin 15 minuuttia.
4
Lisää taikina pallona kevyesti öljyttyyn kulhoon. Sulje kulho ja anna levätä noin kuusi tuntia. Tässä vaiheessa taikina on noin tuplannut kokonsa.
5
Tee taikinasta 250 gramman palloja ja laita pallot vielä lepäämään esimerkiksi jauhottuihin rasioihin noin neljäksi tunniksi.
6
Paiston aika. Muotoile pizzan pohja. Laita uuni täysille sekä kiertoilma ja grillivastukset päälle, jos ominaisuuden löytyvät. Esipaista taikinaa hetki. Lisää tomaattikastike (niihin, missä sitä käytät) ja laita pariksi minuutiksi uuniin.
7
Lado täytteet pizzaan. Hox. kantarellipizzassa paista sienet esimerkiksi pekonin rasvassa.
8
Paista pizzat valmiiksi uunin yläosassa. Nauti!
Kaikki
  • Kaikki
  • Arkeen
  • Juhlaan
  • Pikkunälkään