Cheddar-jäätelö resepti annoskuva käsissä

Resepti: Cheddar-jäätelö

“Tämähän on hyvää”

Mitäpä sitä juustohullu muuta viileänä syyspäivänä tekisi, kuin cheddar-jäätelöä. Jäätelön valmistus kotona on yllättävän helppoa ja mukavaa puuhaa. Tässä resepti jäätelön valmistukseen juuston ystävälle ja tekemiseen et edes jäätelökonetta tarvitse. Monikäyttöinen oikea Cheddar istuu myös täyteläiseen ja kermaiseen jäätelöön tuomaan suolaisuutta ja makeutta. Kokeile ja innostu.

8
30 min / min. 6 h jäähdytys

Ainekset

Cheddar-jäätelö

8 dl vispikermaa
3 dl kondensoitua maitoa
1 pkt (160 g) Aito Cheddar Vintage
1 kpl vaniljatanko (pieni)

VALMISTUSOHJEET

Cheddar-jäätelö

1
Leikkaa cheddar-pala kahtia. Raasta toinen puolisko ja kuutio pieniksi toinen puolisko. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet.
2
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi kulhossa. Lisää sekaan kondensoitu maito, 2/3 juustoraasteesta sekä vanilja ja vatkaa pari minuuttia. Lisää sekaan cheddar-kuutiot ja sekoita kevyesti.
3
Kaavi jäätelömassa vuokaan. Tasaa pinta ja lisää päälle tasaisesti loput 1/3 cheddar-raasteesta. Aseta kelmu päälle ja laita pakastimeen vähintään 7 tunniksi.
4
Ennen tarjoilua anna cheddar-jäätelön jäähtyä huoneenlämmössä tovi ja tarjoile jäätelö haluamallasi tavalla. Ystävät yhteen ja nauttimaan!
Kaikki
  • Kaikki
  • Arkeen
  • Juhlaan
  • Pikkunälkään