juustoinen_lihamurekepasta_resepti1

Lihamurekepasta cheddarilla

Oletko ennen kokeillut lihamureketta täytettynä pastalla ja cheddarilla? No ei oltu mekään. Nyt on sormiruoan ystävälle mielenkiintoinen yhdistelmä tämän reseptin muodossa. Hienosti sointuu maut yhteen ja on mahtava dipattava herkku. Nämä katosi nopeasti pöydästä niin vanhempien kuin lasten toimesta. On vaivan arvoinen setti.

6
1,75 h (pakastus 1 h)

Ainekset

Lihamurekepasta cheddarilla

700 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
½ dl vehnäjauhoja
---
Täyte:
200 g kypsennettyä pastaa (100 g raaka)
100 g Aito Cheddar -juustoa
---
Taikina:
250 ml maitoa
2 kpl kananmunia
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja

VALMISTUSOHJEET

Lihamurekepasta cheddarilla

1
Sekoita kulhossa käsin jauheliha, kananmuna, suola, mustapippuri, hienonnettu valkosipulinkynsi ja vahnäjauhot. Levitä tuorekelmu tai leivinpaperi ja levitä seos päälle tasaisesti käsin painelemalla n. 30 x 30 cm kokoiseksi.
2
Raasta cheddar ja sekoita keitetyn pastan joukkoon. Lisää cheddar-pasta tasaisesti levitetyn jauhelihaseoksen päälle. Rullaa kokonaisuus kelmua tai leivinpaperia hyödyntäen tiiviiksi rullaksi. Kääri kelmuun ja laita pakastimeen noin tunniksi.
3
Taikina: lisää kulhoon maito ja kananmunat. Sekoita. Lisää vehnäjauhot ja suola. Sekoita.
4
Uuni päälle ja paistinpannu esiin. Leikkaa pakastettu murekerulla siivuiksi. Kasta taikinassa molemmilta puolilta ja paista pannulla kummaltakin puolelta ruskehtavaksi muutaman minuutin ajan. Lisää paistetut murekesiivut pellille ja paista kypsäksi uunissa. (Voit paistaa myös pelkästään pannulla, mutta vaatii matalaa lämpöä ja aikaa.)
5
Tarjoile murekepasta käsin syötäväksi esim. ketsupin, bbq-kastikkeen tai dipin kanssa. Nam!
Kaikki
  • Kaikki
  • Arkeen
  • Juhlaan
  • Pikkunälkään