Reseptin cheddar-vadelmamurupiirakan annoskuva

Cheddar-vadelmamurupiirakka

Se on menossa huippu marjavuosi. Vattupuskan oksat notkahtelevat herkuista ja metsän siimekset pullistelevat mustikoita. Nyt ei menty metsään tämän reseptin kanssa, vaan haettiin ihan pihan puskista makuparia kotimaiselle cheddarille. Vadelma, ei mikään ihan yleisin makupari juuston kanssa ja pikkuisen piti päätä raapia tämän reseptin kanssa, mutta istuuhan suolainen ja makea vastakohtina hyvin yhteen. Siitähän pyörähti Cheddar-vadelmamurupiirakka, joka sopii hyvin vaikka aamupalapöytään ja jälkkäriksi. Tämä kivasti mureneva piirakka on helppo tehdä ja vadelmahillon voi korvata millä tahansa haluamallasi hillolla.

6
35 min

Ainekset

Cheddar-vadelmamurupiirakka

100 g Jukolan Aito Cheddar
1,5 dl vadelmahilloa
75 g voita
2 rkl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa

VALMISTUSOHJEET

Cheddar-vadelmamurupiirakka

1
Sekoita kulhossa raastettu cheddar, voi ja sokeri. Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola ja sekoita hyvin. Seoksesta tulee kuivaa ja murenevaa.
2
Voitele pienehkö uunivuoka ja painele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle. Lisää taikinan päälle vadelmahillo. Ripottele pinnalle jäljellä oleva taikina.
3
Paista noin 20 minuuttia 180 asteessa, kunnes Cheddar-vadelmamurupiirakka on saanut hieman rusketusta pintaan. Leikkaa murupiirakka kuutioiksi ja koristele vaikka kokonaisilla vadelmilla ja cheddarilla. Kuivaan murupiirakkaan istuu hienosti myös vaniljakastike tai jäätelö.
Kaikki
  • Kaikki
  • Arkeen
  • Juhlaan
  • Pikkunälkään