Cheddar-kinuski paahtovanukas

Raaka-aineet

100 g kuohukermaa
400 g makeutettua maitotiivistettä (karamelli)
puolikkaan limen mehu
50 g sokeria
4 kpl keltuaista
1 pkt Aito Cheddar herkkunapuja
ruokosokeria/ taloussokeria

Cheddariset vanukkaat kruunaavat juhlaillallisen.

Ohjeet

Lisää kattilaan kerma, maitotiiviste ja limen mehu. Lämmitä kiehumispisteeseen.

Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Kaada kuuma maitotiiviste nauhana vaahdotettuun sokeri-keltuaismassaan koko ajan sekoittaen.

Laita haluamasi muotin pohjalle Jukolan Juuston Aito Cheddar herkkunapuja niin, että pohjaa ei juurikaan enää näy. Kaada tekemäsi massa herkkunapujen päälle. Jätä muotti hieman vajaaksi (noin 1 cm pinnalta) ja kelmuta kulhojen pinta tiukasti.

Kiehauta vesi höyrykattilassa ja laske lämpötilaa niin, että vesi kuplii hiljaa, mutta ei kiehu. Laita 2-3 kulhoa höyrykattilaan ja kansi kiinni. Anna kypsyä n. 15-20 min, kunnes massa jähmettyy. Parhaan kypsyyden saat, kun otat apuun lämpömittarin ja kypsennät vanukkaiden sisälämpötilan +80 asteeseen. Varo kypsentämästä vanukkaita liikaa, koska vanukasmassa muuttuu ylikypsänä munakokkeliksi.

Ota kelmu pois pinnalta ja jäähdytä nopeasti kylmässä. Anna maustua kylmässä yhden vuorokauden ajan.

Lisää vanukkaiden päälle ruoko- tai taloussokeria. Kaada ylimääräinen sokeri pois. Polta varovasti pinta kaasupolttimella kullanruskeaksi ja nauti.

Resepti ja kuva: Aapo Pulkkinen

Kaikki
  • Kaikki
  • Arkeen
  • Juhlaan
  • Keitto
  • Leivonnaiset
  • Pääruoka: Liha
  • Reseptit