Raaka-aineet
1 kg esikypsennettyjä possun ribsejä
4 kpl limeä
n. 400 g Aito Cheddaria
0,5 kg esikypsennettyjä suomalaisia varhaisperunoita
Marinadi
0,3 dl oliiviöljyä
0,2 dl rypsiöljyä
0,5 ruukkua timjamia (hienonnettuna)
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua chiliä
1 tl hunajaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl suolaa
Lautasellinen aitoja makuja.
Ohjeet
Sekoita kaikki marinadi-ainekset keskenään ja anna maustua huoneenlämmössä 1-2 tuntia.
Grillaa n. 300-asteisessa grillissä possun ribsejä ja penslaa marinadia molemmille puolille 30 sekunnin välein. Kun ribseissä on rapea pinta, laita hautumaan folion sisälle n. 10-15 minuutiksi. Leikkaa haluamaasi kokoon.
Grillaa esikeitetyt varhaisperunat grillissä rapeaksi ja anna lämmetä grillin viileimmällä kohdalla.
Halkaise limet kahteen tai kolmeen osaan. Grillaa limet hedelmälihapuoli alaspäin. Asettele limet annokseen ja purista haluamasi määrä limen mehua grillatun lihan tai grillatun Cheddarin päälle.
Leikkaa Aito Cheddarista haluamasi kokoisia paloja ja grillaa nopeasti molemmin puolin. Ideana on saada annokseen pehmeyttä ja lisää makuelämyksiä. Asettele lautaselle suoraan grillistä.
Lisäksi
Puljonki Pippurikastiketta
Jukolan Juuston Aito Cheddar valkosipulinapuja
limen mehussa marinoituja kuusenkerkkiä
kuivattuja vadelmia
syötäviä kukkia
Resepti ja kuva: Aapo Pulkkinen