Parsakaali-cheddarkeitto
Nyt on keittojen keitto kotimaisista aineksista. Vihannekset paloiksi ja cheddar kaveriksi. Lopputuloksena huikean hyvää kermaista raikkautta. Valkosipuli ja chili tuovat kivasti lisäpotkua. Helppo ja nopea resepti, joka sopii moneen tilanteeseen.
Ainekset
Parsakaali-cheddarkeitto
70 g voita
500 g parsakaalia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl jauhoja
500 ml kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 porkkana
1 pkt (160 g) Aito Cheddar -juustoa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl chili mausteseos
1 tl mustapippuri
1 tl suolaa
VALMISTUSOHJEET
Parsakaali-cheddarkeitto
1
Pilko sipuli, valkosipulin kynnet ja parsakaali. Raasta porkkana. Raasta cheddar. Sulata kattilassa 70 g voita. Lisää sipuli ja valkosipuli. Keitä muutamia minuutteja.
2
Lisää 2 rkl jauhoja ja sekoita. Lisää heti perään kasvisliemi ja sekoita hyvin. Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
3
Sekoita joukkoon 2 dl kuohukermaa, raastettu porkkana ja hienonnettu parsakaali. Mausta 1 tl mustapippurilla ja 1 tl suolalla. Keitä kannen alla, kunnes parsakaali kypsyy haluttuun koostumukseen.
4
Kun parsakaali on kypsennetty, sekoita joukkoon raastettu cheddar-juusto. Lisää 1 tl valkosipulijauhetta ja 1 tl chilimausteseosta. Keittohan on valmis!
5
Koristele esim. cheddar-raasteella. Tarjoile patongin tai muun leivän kanssa.