Juustoinen tortillakakku cheddarilla annoskuva

Juustoinen tortillakakku

Pikkuisen juhlavaa juustoista vaihtelua sille perinteiselle tavalle tehdä tortilloja

Kokoa tortillakakku kerros kerrokselta ja pistä mukaan täytteitä mieltymyksesi mukaan. Tässä reseptiä millä täytteille me kasailimme. Juustoinen cheddar-kastike sitoo kakun kerrokset yhteen. Tämä kakku napsahtaa kivasti illanviettoon ja myös koko perheelle tenavista alkaen.

4
30 min

Ainekset

Juustoinen tortillakakku

500 g jauhelihaa
1 sipuli
2 kpl (320 g) Aito Cheddaria
3 dl ruokakermaa
8 kpl tortillalättyjä
1 prk salsakastiketta
1/2 makea suippopaprika
1 tlk ananasta
2 tomaattia
Rucolaa koristeluun

VALMISTUSOHJEET

Juustoinen tortillakakku

1
Kuori ja pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Kuutioi tomaatti ja paprika.
2
Raasta cheddar juustokastiketta varten. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja lisää juustoraaste sekaan. Sekoita tasaiseksi.
3
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja tortillakakun kasaus voi alkaa. Kasaamisessa voit käyttää apuna irtopohjavuokaa, joka vastaa tortillalättyjen halkaisijaa. Voit kasata tortillakakun myös leivinpaperoidulle uunipellille.
4
Aseta tortillalätty uuninpellille tai vuoalle. Laita lätylle jauhelihasipulipaistosta ja pari pientä kauhallista cheddar-juustokastiketta. Lisää seuraava lätty.
5
Täytä jokainen kerros mieluisilla täytteillä makusi mukaan. Lisää aina kerroksen päällimmäiseksi juustokastiketta.
6
Viimeisen lätyn päälle tulee täytteeksi vain juustokastike. Laita uuniin 15 minuutiksi 200 asteeseen.
7
Ota uunista ja anna hetki vetäytyä. Koristele tuoreella rucolalla ja tuoretomaattikuutioilla. Tarjoile.

Reseptiin sopivat cheddarit

Kaikki
  • Kaikki
  • Arkeen
  • Juhlaan
  • Pikkunälkään