Juustoinen tortillakakku
Pikkuisen juhlavaa juustoista vaihtelua sille perinteiselle tavalle tehdä tortilloja
Kokoa tortillakakku kerros kerrokselta ja pistä mukaan täytteitä mieltymyksesi mukaan. Tässä reseptiä millä täytteille me kasailimme. Juustoinen cheddar-kastike sitoo kakun kerrokset yhteen. Tämä kakku napsahtaa kivasti illanviettoon ja myös koko perheelle tenavista alkaen.
Ainekset
Juustoinen tortillakakku
500 g jauhelihaa
1 sipuli
2 kpl (320 g) Aito Cheddaria
3 dl ruokakermaa
8 kpl tortillalättyjä
1 prk salsakastiketta
1/2 makea suippopaprika
1 tlk ananasta
2 tomaattia
Rucolaa koristeluun
VALMISTUSOHJEET
Juustoinen tortillakakku
1
Kuori ja pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Kuutioi tomaatti ja paprika.
2
Raasta cheddar juustokastiketta varten. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja lisää juustoraaste sekaan. Sekoita tasaiseksi.
3
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja tortillakakun kasaus voi alkaa. Kasaamisessa voit käyttää apuna irtopohjavuokaa, joka vastaa tortillalättyjen halkaisijaa. Voit kasata tortillakakun myös leivinpaperoidulle uunipellille.
4
Aseta tortillalätty uuninpellille tai vuoalle. Laita lätylle jauhelihasipulipaistosta ja pari pientä kauhallista cheddar-juustokastiketta. Lisää seuraava lätty.
5
Täytä jokainen kerros mieluisilla täytteillä makusi mukaan. Lisää aina kerroksen päällimmäiseksi juustokastiketta.
6
Viimeisen lätyn päälle tulee täytteeksi vain juustokastike. Laita uuniin 15 minuutiksi 200 asteeseen.
7
Ota uunista ja anna hetki vetäytyä. Koristele tuoreella rucolalla ja tuoretomaattikuutioilla. Tarjoile.