Cheddar-perunakroketti
Nämä pienet rapeat herkkupallot saavat makunsa juustosta ja purjosta. Perunan parhaat aromit tulevat esiin paahtokypsennyksessä. Tarjoile pääruoan lisukkeena, tai napostellen.
Resepti: 12kuukautta.com
Ainekset
Cheddar-perunakroketti
400–500 g jauhoinen peruna, esim Rosamunda
160 g (paketti) Jukolan Aito Cheddar
100 g purjosipulin vaalea osa
50 g voi
suola, mustapippuri
Panerointiin 100 g vehnäjauhoa, 2 kpl kananmuna ja 100 g pankojauhoja
Uppopaistamiseen rypsiöljyä noin 1 litra
VALMISTUSOHJEET
Cheddar-perunakroketti
1
Laita perunat kuorineen 180 C asteiseen uuniin. Paahda noin 45 minuuttia, tai kunnes kypsiä.
2
Hienonna purjosipuli. Kuumenna kattila. Lisää kattilaan voi ja purjosipuli. Kuullota pari minuuttia.
3
Halkaise perunat ja kaavi sisus kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon Jukolan Juusto Vintage cheddarjuustoraaste. Anna jäähtyä.
4
Pyöritä seos pieniksi palloiksi. Paneroi pallot vehnäjauholla, kananmunalla ja pankojauhoilla.
5
Uppopaista peruna-juustopallot 170 C asteisessa öljyssä rapeiksi. Tarjoile haluamasi dipin kanssa.