Juustoinen paahdettu parsa feat valkosipuli
Parsasta kokkailu on merkki siitä, että voi kaivaa kesätennareita kaapista. Uunissa paahdettu parsa on vain yksinkertaisen hyvää. Varsinkin kun sen tuunaa cheddarilla. Parsan ja cheddarin maut sopivat hienosti yhteen. Ajankohta muutenkin otollinen, sillä tämä todella helppo resepti sopii loistavasti grillaussetin lisukkeeksi. Tämä parsa-cheddar -resepti tehtiin tällä kertaa valkosipulilla höystettynä, mutta voit jättää sitä halutessasi vähemmälle.
Ainekset
Juustoinen paahdettu parsa
500 g parsaa
160 g (paketti) Jukolan Aito Cheddar, raastettuna
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
Mustapippuria
Suolaa
VALMISTUSOHJEET
Juustoinen paahdettu parsa
1
Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2
Huuhtele parsat ja kuivaa puhtaaseen pyyhkeeseen. Poista kuivat tyvet käsillä taivuttamalla. Parsa napsahtaa poikki oikeasta kohdasta huokoisemman ja mehevän rajan kohdasta.
3
Laita parsat matalalle lautaselle ja kaada päälle oliiviöljy. Hienonna tai purista valkosipulinkynnet ja lisää parsojen päälle. Rouhi päälle myös mustapippuri sekä ripaus suolaa. Kääntele parsat ja mausteet sekaisin.
4
Levitä parsat vieretysten pellille yhteen kerrokseen. Lisää päälle cheddar-raaste tasaisesti.
5
Paista 15 minuuttia keskitasolla, kunnes parsat ovat kypsiä.
6
Asettele parsat lautasille. Tarjoile esimerkiksi grillattujen herkkujen tai leivän kanssa. Nauti!