Cheddar-teeleivät -resepti
Kun aamu kaipaa pikkuisen luksusta, on tässä helppo resepti ja ratkaisu. Kukapa voisi vastustaa juustoisen ja tuoreen leivän tuoksua. Nämä teeleivät, eli skonssit, tehtiin pieniin pyöreisiin muotoihin. Maistuu sellaisenaan tai lisukkeiden kanssa.
Ainekset
Cheddar-teeleivät
4 dl vehnäjauhoja
1/2 pkt (80 g) Aito Cheddar (raastettuna)
2 tl leivinjauhoa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
50 g voita
2 dl kermaa
1 kananmuna (voiteluun)
VALMISTUSOHJEET
Cheddar-teeleivät
1
Sekoita vehnäjauhot, suola, sokeri ja leivinjauhot. Nypi kylmä voi seokseen. Lisää raastettu cheddar ja kerma. Sekoita taikinaksi.
2
Kaulitse taikina levyksi ja painele muotilla (esim. jauhoon kastettu juomalasi) taikinasta haluamasi kokoisia teeleipiä. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voitele teeleivät vatkatulla kananmunalla.
3
Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa, kunnes leivät ovat kauniita kullanruskeita.