Kulinaarin cheddar-juustolastu
Tässäkö on maailman simppelein resepti? Kulinaari-ruokablogi loihti herkullisen, helpon ja rouskahtavan tavan käyttää cheddaria. Nämä cheddar-juustolastut kypsyvät uunissa vain 10 minuutissa. Tarvitset vain yhden raaka-aineen ja tällä makunystyrät täyttyvät nopeasti. Tästä persoonallinen purtava vaihtoehto tärkkelyspitoisille pottulastuille. Sopii niin leffa-iltaan kuin terassille popsittavaksi grillauksen lomassa. Juustoisen rapeuden kaveriksi sopii dippi ja hillo.
Katso Kulinaari-ruokablogista ideat kokkailuun >
Ainekset
Cheddar-juustolastut
1 paketti (160 g) Aito Cheddar haluamallasi maulla
VALMISTUSOHJEET
Cheddar-juustolastut
1
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja asettele uunipellille leivinpaperi.
2
Raasta juusto ja tasoittele reipas ruokalusikallinen pyöreään muotoon pellille. Jätä parin sentin väli cheddar-muodoille, koska juusto leviää uunissa.
3
Paista reipas 5 minuuttia, kunnes ne ovat sulaneet kunnolla. Ota pois uunista ja taputtele pintaa talouspaperilla, jolloin ylimääräinen rasva poistuu. Näin cheddar-juustolastuista tulee rapeita.
4
Paista vielä toinen reipas 5 minuuttia tarkasti seuraten, jotta tulee kauniin kullanruskea pinta. Ota juustolastut jäähtymään talouspaperin päälle.
5
Tarjoile suosikkidipin tai hillon kanssa.